Hvorfor er det blevet mere populært at læse om finansielle emner som krypto og aktier i løbet af de seneste par år

Investeringer har traditionelt været forbundet med finansielt kyndige personer, mæglere og velhavende personer. Tidligere var brede masser afhængige af opsparingskonti, men denne fortælling har ændret sig i årenes løb.

To tendenser bidrog til den brede accept af at investere i aktier og andre råvarer. For det første har teknologi og digital transformation gjort det muligt for alle at investere i mora med den rigtige app på deres smartphone. Den anden tendens er en hidtil uset stigning i kryptomarkedet; en attraktiv mulighed med høj volatilitet og enorme op- og nedture.

Hvor kan man få insider-information?

Uanset om du overvejer at investere i populære aktier på investeringsmarkedet, eller om du overvejer at købe NFT’er eller kryptovaluta, har du brug for pålidelige oplysninger. MinInvestering.dk er et solidt websted, der dækker finansielle emner som krypto og aktier. Gennemse emnerne, der spænder fra Bitcoin, NFT, aktieplatforme og andre, for at holde dig opdateret om, hvad der sker i krypto-verdenen.

Sociale medier og fora som Twitter og specialiserede Reddit-grupper er også informative kilder til information, og der er andre traditionelle finansielle medier, som du kan tjekke for nyheder.

Handel via mobilapps

Hvis du førhen ville handle med aktier og andre optioner, skulle du have en certificeret mægler, og selv med sådan en i baghånden var hele processen langt fra brugervenlig. For folk, som tænkte på at handle lejlighedsvis, var det ikke til at komme til. Med udviklingen af mobilmarkedet ændrede alt dette sig dramatisk.

Nu kan du i hele Europa købe aktier eller investere fra mobile bankapps. Hvis du f.eks. bruger Revolut, er du kun få klik væk fra at købe krypto. Desuden kan du vælge et specialiseret handelsprogram til at investere online uden kommission på højere niveau. Etoro er blandt de mest populære applikationer, der tilbyder at købe amerikanske, britiske og internationale aktier uden provision. Den minimale investering er 50 USD.

Capital.com har et lidt højere indgangspunkt med 250 dollars og tilbyder handel til lave omkostninger. Freedom Finance er den foretrukne app, hvis du ønsker at investere i nye børsnoteringer. På det seneste har andre populære handelsapps så som Saxo Bank, Questrade, Degiro og TradeStation også bidraget til investeringsforhandlingerne.

Krypto mani

I begyndelsen af 2022 var der et kraftigt dyk i værdien af kryptovalutaer, og mange investorer tabte igen massive beløb. Ser man dog på den langsigtede udvikling af kryptomarkedet, viser tendenserne vækst. Derfor er det utaknemmeligt at spekulere i den næste drejning for kryptovalutaer. I stedet er det bedst at følge informative websteder som MinInvestering for at få de seneste opdateringer.

Krypto er i fokus for mere end cryptocurrency-tokens som Bitcoin og Ethereum. To nyere koncepter, NFT og Metaverse, har givet ny næring til interessen for krypto. NFT er et ikke-fungibelt token, baseret på Ethereum blockchain, til salg af digital kunst og andre digitale produkter. For eksempel kan din digitale illustration, din berømte GIF eller et andet digitalt aktiv som musik sælges som NFT, hvor Ethereum blockchain giver sikkerhed og bekræftelse af originalitet.

Metaverse er et digitalt offentligt rum, hvor du kan købe fast ejendom og andre ting, og de fleste af koncepterne for denne kommende næste store ting fungerer via NFT’er.

Hvis du er klar til at springe fra lave renter på din opsparingskonti til aktiehandel via din mobil eller købe NFT af din imponerende villa ved havet i Metaverse, bør du hoppe med på vognen før end senere. Sørg dog for at læse de korrekte oplysninger, før du går i gang.